Praktisch

Hoe kan ik je bereiken

Als je na het lezen van de informatie op deze website nog vragen hebt, dan kan je me mailen op alexander.witpas@psyche.one . Wil je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek, dan kan je me bellen op het nummer 0486 56 47 68. Het adres van de praktijk in Antwerpen is Van Putlei 3, 2018 Antwerpen.

COVID 19 maatregelen

Online sessies kunnen via het platform Whereby. Na het maken van een afspraak surft u op het afgesproken uur naar www.whereby.com/alexander-witpas Dit is een permanente kamer, in een beveiligde setting. Downloaden van software is niet nodig.

Face to face sessies vinden plaats op de praktijk. Om uw en mijn veiligheid te waarborgen, gelden een aantal regels.

  • Gesprekken gaan enkel door wanneer u noch ik symptomen hebben (hoesten, niezen, koorts…). Bij symptomen kunt u altijd annuleren, ook vlak voor de sessie, zonder kosten.
  • Omdat ik tussen de sessies voldoende tijd nodig heb om de kamer te luchten en alles te ontsmetten, is stiptheid belangrijk.
  • Onze wachtkamers zijn gesloten. We vragen om precies op tijd te komen, of als u te vroeg bent elders te wachten. Ook onze toiletten zijn op slot en worden enkel geopend bij noodgevallen.
  • Bij aankomst stuurt u een tekstbericht. Ik kom naar beneden, open de deur, geef ontsmettende gel voor de handen, en begeleid u naar het lokaal.
  • De stoelen staan op twee meter afstand.
  • Betalen kan contactloos via overschrijving of smartphone (QR). Er is geen bankcontact.

Wat kost het

Een sessie op de praktijk, duurt 50 minuten en kost 60 euro. Een online sessie van 30 minuten kost 40 euro.

Honoraria worden niet terugbetaald door het RIZIV. Sommige mutualiteiten hebben wel een eigen regeling waarbij een deel door hen wordt vergoed, maar die regeling verschilt van organisatie tot organisatie.

Hoe lang duurt het

Dat hangt af van de aard en de ernst van je problemen, de situatie waarin je zit en wat je wilt bereiken. Maar ook van de hulpbronnen waarover je beschikt, en van de inspanningen die je levert.

Ga je na een kennismakingsgesprek bij mij in begeleiding, dan bestaat een eerste fase uit drie gesprekken. In die drie gesprekken verkennen we het probleem en wat je wilt bereiken. Op basis daarvan stellen we een plan op. Meestal bestaat een volledige therapie uit tien à vijftien sessies van vijftig minuten. In het begin van de therapie zijn de sessies wekelijks of tweewekelijks. Naarmate de behandeling vordert, kan er meer tijd verlopen tussen de sessies.

%d bloggers liken dit: